Ron Hill – 49 aastat jooksus!

Ron Hill

 

Ron Hill

 

kes lõi 1970. aastal endanimelise jooksuriiete brändi, on alates 20. detsembrist 1964 jooksnud IGA PÄEV. Ron ise meenutab 49 aastat kestnud harjumuse algust järgmiselt: „Pärast 1964. aasta Tokyo olümpiat, kus lõpetasin maratoni 19-ndana, olin enda tulemuse üle äärmiselt pettunud. Teadsin, et olen rohkemaks suuteline, ning seetõttu hakkasin iga päev kaks korda päevas treenima, välja arvatud pühapäeval, mil tegin 20-miilise (32 km) jooksu”.

75-aastane Ron jookseb iga päev 5–7 km ning võistleb regulaarselt. „2013. aasta lõpuks olin võistelnud sajas riigis. Jooksmine on viinud mind erakordsetesse paikadesse üle kogu maa – nii Lõuna-Ameerikas, Aasias kui ka Euroopas.”

Küsimusele, kas hoog veel raugema ei hakka, vastab Ron järgmiselt: „Ei, mitte veel! Jooksmine teeb mu enesetunde heaks ja hoiab mind tervena, nii et miks ma peaks sellest loobuma? Kavatsen joosta iga päev seni, kuni mu keha seda lubab”.

Ron lisab: „Ma ei pruugi küll olla nii kiire nagu varem, aga see mõnu, mida jooksutossude jalgapanemine mulle siiamaani pakub, pole muutunud”. 

2014. aasta detsembris tähistab Ron 50 aastat kestnud katkematut armastust jooksmise vastu.

(Ingliskeelne artikkel siin: http://www.ronhill.com/blog/49-years-on-the-run.)

Posted in Määratlemata.